Chutney de dovleac
PrinteazaChutney de dovleac din: dovleac, ceapa, zahar, stafide, otet, ulei, usturoi, scortisoara, suc de mere, coriandru, sare.
- 1000 g pulpă de dovleac
- 1 ceapă
- 100 g zahăr nerafinat
- 50 g stafide
- 125 ml oţet de mere
- 250 ml suc de mere
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 linguriţă de coriandru
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Dovleacul se taie în bucăţi mici, care se pun într-o tavă şi se ung cu ulei de măsline. Se dau la cuptor între o jumătate şi trei sferturi de oră.
Ceapa se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei, se adaugă dovleacul şi restul de ingrediente. Se toarnă suc de mere cât să se obţină o consistenţă în care se poate amesteca bine.
După circa o jumătate de oră de fiert la foc mic se toarnă în borcane.
Pofta buna!