Chutney de dovlecei
PrinteazaChutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi.
- 2 cepe
- 4 roşii
- 3-4 dovlecei
- 2 mere creţeşti
- 250 g zahăr tos
- 300 ml oţet de vin alb
- 2 linguriţe cu piper negru şi alb
- 1 linguriţă cu boabe de muştar
- 3 linguriţe cu ghimbir ras
- 4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Taie ceapa, rosiile, dovleceii si mere cubulete si pune-le intr-un vas mare, la foc potrivit. Adauga zaharul, ghimbirul si boabele de mustar. Amesteca si pune otetul si restul ingredientelor.
Lasa vreo doua ore, la foc redus.
Cand a scazut si a capatat consistenta unei paste, ia de pe foc. Amesteca usor. Pune-le in borcane sterilizate.
Pofta buna!