Chutney de mango cu cuisoare
PrinteazaChutney de mango cu cuisoare din: mango, cuisoare, mere, otet, apa, ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale.
- 250 g mango
- 250 g mere
- 2 cuişoare
- 230 ml oţet de mere
- 230 ml apă
- 1/2 ardei iute roşu
- 300 g zahăr
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- 4 linguriţe cu stafide mari
- 8 migdale
- 3 linguriţe cu sare
Mod de preparare:
Curăţă merele şi mango de coajă şi feliază-le. Pune-le într-un vas împreună cu apa, ghimbirul proaspăt ras şi usturoiul tocat. Ţine pe toc până se evaporă apa. Adaugă oţetul, zahărul, sarea, migdalele întregi, ardeiul iute tocat mărunt, cuişoarele şi stafidele.
Ţine pe foc mic până compoziţia capătă o consistenţă mai groasă.
Lasă să se răcească, apoi toarnă totul în borcanele pregătite în prealabil şi leagă strâns cu celofan. Ţine la loc răcoros.
Pofta buna!