Chutney de mere cu ardei iute
PrinteazaChutney de mere cu ardei iute din: ulei, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar, otet din cidru.
- 4 linguri ulei
- 2 cepe mari, tocate fin
- 100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri
- 1 ardei iute rosu mare, curatat si tocat
- 15 pastai de cardamom, deschise
- 2 batoane lungi de scortisoara, rupte pe jumatate
- 1 lingura boabe de mustar negru
- 2 lingurite seminte de chimin
- 4 catei de usturoi, mari, curatati de coaja si feliati
- 1 kg miez de dovleac, fara coaja, taiat in bucati mici
- 3 mere, curatate de coaja si taiate in bucati mici
- 1 lingurita de turmeric macinat
- 500 g zahar brun
- 300 ml de otet din cidru
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare, apoi sotează uşor ceapa, ghimbirul, ardeiul iute, cardamomul, . scorţişoara, boabele de muştar şi chimionul timp de 5 minune, până când condimentele încep să-şi elibereze aroma.
Adaugă usturoiul, dovleacul şi merele şi găteşte totul încă 10-15 minute, până când ceapa şi merele devin fragede, iar dovleacul se înmoaie pe alocuri.
Incorporează turmericul şi zahărul şi lasă-l să se topească împrejurul legumelor. Fierbe totul 5 minute.
Toarnă oţetul, asezonează cu 2 linguriţe de sare şi readu chutney-ul la punctul de fierbere. Amestecând periodic, lasă-l să fiarbă 30 de minute.
Transferă chutney-ul fierbinte în borcane sterilizate şi sigilează-le.
Pofta buna!