Chutney de mere cu ardei iute

Printeaza

Chutney de mere cu ardei iute din: ulei, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar, otet din cidru.

Ingrediente:Conserva picanta cu mango

  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri
  • 1 ardei iute rosu mare, curatat si tocat
  • 15 pastai de cardamom, deschise
  • 2 batoane lungi de scortisoara, rupte pe jumatate
  • 1 lingura boabe de mustar negru
  • 2 lingurite seminte de chimin
  • 4 catei de usturoi, mari, curatati de coaja si feliati
  • 1 kg miez de dovleac, fara coaja, taiat in bucati mici
  • 3 mere, curatate de coaja si taiate in bucati mici
  • 1 lingurita de turmeric macinat
  • 500 g zahar brun
  • 300 ml de otet din cidru

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare, apoi sotează uşor ceapa, ghimbirul, ardeiul iute, cardamomul, . scorţişoara, boabele de muştar şi chimionul timp de 5 minune, până când condimentele încep să-şi elibereze aroma.

Adaugă usturoiul, dovleacul şi merele şi găteşte totul încă 10-15 minute, până când ceapa şi merele devin fragede, iar dovleacul se înmoaie pe alocuri.

Incorporează turmericul şi zahărul şi lasă-l să se topească împrejurul legumelor. Fierbe totul 5 minute.

Toarnă oţetul, asezonează cu 2 linguriţe de sare şi readu chutney-ul la punctul de fierbere. Amestecând periodic, lasă-l să fiarbă 30 de minute.

Transferă chutney-ul fierbinte în borcane sterilizate şi sigilează-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.