Chutney de mere cu stafide
PrinteazaChutney de mere cu stafide din: ceapa, otet, mere, stafide, scortisoara, cardamom, ghimbir, cuisoare, zahar, lamaie.
- 2 cepe
- 300 ml oţet de mere
- 900 g mere
- 100 g stafide
- 1 beţişor de scorţişoară
- 5 capsule de cardamom
- 1 bucăţică de ghimbir (2 cm)
- 1 priză de praf de cuişoare
- 250 g zahăr din trestie de zahăr
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, se dă în clocot cu jumătate din cantitatea de oţet şi se lasă pe foc încă 10 minute. Merele se curăţă de coajă, se taie bucăţele mici şi se toarnă peste ceapă împreună cu zahărul.
Jumătate din coaja lămâii se dă pe râzătoare şi se adaugă în cratiţă, apoi lămâia se stoarce, iar sucul obţinut se toarnă şi el peste chutney.
Se toarnă şi restul de oţet, se adaugă mirodeniile şi se lasă la fiert până se îngroaşă datorită merelor. Se scot capsulele de cardamom şi scorţişoara.
Se toarnă în borcane, se pun capacele, apoi borcanele se întorc.
Pofta buna!