Chutney de piersici si stafide
PrinteazaChutney de piersici si stafide din: otet, piersici, stafide, ceapa, mere, sare, ghimbir, seminte de mustar, scortisoara, chili, zahar.
- 500 ml oţet de vin alb
- 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi tăiate mărunt
- 350 g stafide
- 2 cepe curăţate şi tăiate mărunt
- 2 mere decojite, curăţate de cotor şi tăiate mărunt
- 2 linguriţe rase cu sare
- 2 linguri cu ghimbir proaspăt ras
- 1 lingură cu seminţe de muştar galbene
- 5 cm baton de scorţişoară
- un vârf de cuţit de fulgi de chili
- 500 g zahăr
Mod de preparare:
Pune oţetul într-o oală şi adaugă restul ingredientelor, cu excepţia zahărului. Lasă să fiarbă încet aproximativ 45 de minute, sau până când ingredientele s-au înmuiat, amestecând din când în când.
Adaugă zahărul şi amestecă până se dizolvă. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră, până când chutney-ul s-a întărit, având grijă să nu se lipească şi să se ardă. Ia oala de pe foc şi lasă să se răcească puţin, apoi pune-l în borcane calde, sterilizate.
Lasă chutney-ul să se răcească complet, apoi pune capacul borcanelor.
Chutney de piersici si stafide
Pofta buna!