Chutney de piersici
PrinteazaChutney de piersici din: ceapa, otet, piersici, ardei, zahar, nectar de piersici, ghimbir, piper, curry, sare.
- 2 cepe
- 125 ml de oţet de mere sau din vin alb
- 1000 g piersici (cu coajă)
- 1 ardei chili roşu, proaspăt
- 300 g zahăr cristal
- 1/16 l nectar de piersici (sau suc de mere)
- 1 bucăţică de ghimbir (de 2 cm)
- 1 linguriţă de piper mixt (pisat)
- 1/1 linguriţă de praf de curry
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte uşor în ulei de măsline. Se adaugă oţetul, sucul (nectarul) şi zahărul. Dacă lucraţi cu ceapă albă veţi obţine un amestec mult mai deschis la culoare.
Se lasă să fiarbă şi se amestecă până la topirea zahărului. Se adaugă piersicile bucăţi, cu coajă sau Iară. Apoi se toarnă şi condimentele, împreună cu bucata de ghimbir (tocată sau rasă).
Se taie ardeiul longitudinal şi se curăţă de seminţe înainte de a se adăuga în amestec, pentru a se obţine un produs finit uşor picant, nu iute.
Se lasă totul la foc mic, amestecând continuu, până la înmuierea tuturor ingredientelor. Se toarnă în borcane.
Pofta buna!