Chutney de prune cu ghimbir
PrinteazaChutney de prune cu ghimbir din: prune, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ulei, ardei iute, otet, apa, zahar brun, sos de soia, scortisoara, seminte de fenicul, anason, piper rosu. Se potriveste cu friptura de porc si de pui.
- 2 kg prune
- 1 ceapa mare
- 5 cm radacina de ghimbir
- 3 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 4 ardei iuti
- 2 cani otet
- 1 cana apa
- 1 cana zahar brun
- 3 linguri sos de soia
- 2 batoane de scortisoara
- cate 1/2 lingurita seminte de fenicul, de anason si boabe de piper rosu
Mod de preparare:
Opăreşti prunele şi le cureţi de coajă şi sâmburi. Cureţi ceapa, usturoiul, ardeii şi rădăcina de ghim-bir. Tai ceapa solzişori, ardeii în rondele fine, iar usturoiul în felioare. Razi fin rădăcina de ghimbir.
Căleşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi ardeii, usturoiul şi prunele. Amesteci pentru 2-3 minute şi stingi treptat cu oţetul dilu-at cu apa. Adaugi scorţişoara, boabele de piper, seminţele de fenicul şi anason şi fierbi totul la foc mediu, amestecând până când sosul scade şi capătă consistenţa unei paste.
La sfârşit, pui zahărul şi sosuLde soia şi amesteci din nou, până se dizolvă zahărul. Laşi să mai dea în câteva clocote, apoi stingi focul si scoţi scorţişoara. Pui sosul fierbinte în sticluţe de 330 ml, aşezate pe o tavă metalică. Inchizi ermetic şi laşi să se răcească sub pături.
Chutney de prune cu ghimbir
Pofta buna!