Chutney de rubarbă
PrinteazaChutney de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir, boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba.
- 125 ml otet de vin rosu
- 125 g zahar
- 100 g ceapa tocata
- 100 g caise uscate (taiate cuburi)
- 5 g ghimbir tocat
- 10 g boabe de piper verde murat
- 1 lingurita curry
- sare
- piper de Cayenne
- 375 g rubarba
Mod de preparare:
Se încălzeşte oţetul. într-un alt vas se caramelizează zahărul; se adaugă ceapa şi se stinge cu oţet. Se adaugă caisele, ghimbirul, boabele de piper, curry, 1,5 linguriţă de sare şi piper de Cayenne. Se dă în clocot. Se taie mărunt rubarba şi se adaugă; se lasă să fiarbă la foc moale 15-20 min.
Chutney de rubarbă
Pofta buna!