Chutney din ceapă cu lămâie
PrinteazaChutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar, stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de mere.
Ingrediente:
- 450 g lămâie
- 450 g zahăr
- 125 g stafide
- 125 g struguri
- 4 cepe mari
- 50 g sare
- 25 g ardei iute
- câteva frunze de mentă
- 850 ml oţet de mere
Mod de preparare:
Chutney din ceapă cu lămâie: Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în rondele. Curăţaţi strugurii de seminţe şi tăiaţi boabele în felii cât mai mici.
Tăiaţi în lamele fine ardeiul iute. Stoarceţi lămâile şi păstraţi sucul. Coaja radeţi-o sau tăiaţi-o în fâşii foarte fine.
Amestecaţi toate ingredientele şî lăsaţi-le la rece pentru,3-4 ore.
Puneţi-le apoi într- o cratiţă, cu fund dublu, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când ingredientele, pentru a nu se prinde de vas.
Când lichidul în care fierb ingredientele începe să se îngroaşe, se ia vasul de pe foc şi se pune compoziţia în borcane calde, sterilizate.
Se închid borcanele şi se păstrează 4-6 săptămâni înainte de a servi pasta chutney, alături de carne de pui sau curcan.
Pofta buna!