Chutney din ceapă cu lămâie

Printeaza

Chutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar, stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de mere.

Ingrediente:

  • 450 g lămâie
  • 450 g zahăr
  • 125 g stafide
  • 125 g struguri
  • 4 cepe mari
  • 50 g sare
  • 25 g ardei iute
  • câteva frunze de mentă
  • 850 ml oţet de mere

 

Mod de preparare:

Chutney din ceapă cu lămâie: Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în rondele. Curăţaţi strugu­rii de seminţe şi tăiaţi boabele în felii cât mai mici.

Tăiaţi în lamele fine ardeiul iute. Stoarceţi lămâi­le şi păstraţi sucul. Coaja radeţi-o sau tăiaţi-o în fâşii foarte fine.

Amestecaţi toate ingredientele şî lăsaţi-le la rece pentru,3-4 ore.

Puneţi-le apoi într- o cratiţă, cu fund dublu, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când ingredientele, pentru a nu se prinde de vas.

Când lichidul în care fierb ingredi­entele începe să se îngroaşe, se ia vasul de pe foc şi se pune compoziţia în borcane calde, sterilizate.

Se închid borcanele şi se păstrează 4-6 săptămâni înainte de a servi pasta chutney, alături de carne de pui sau curcan.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.