Chutney din lamaie, sfecla si stafide

Printeaza

Chutney din lamaie, sfecla si stafide din: stafide, lamai, sfecla, ceapa rosie, apa, seminte de marar, zahar, miere, mere, seminte de coriandru, seminte de mustar, otet din vin rosu, cuisoare si sare.

 

Ingrediente:

  • 300 g stafide
  • 3 lamai
  • 4 sfecle mai mici
  • 4 cepe rosii
  • 300 ml apa
  • 2 linguri seminte de marar
  • 300 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 4 mere
  • 1 lingurita seminte de coriandru macinate
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 250 ml otet din vin rosu
  • 2 cuisoare
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatati ceapa si taiati-o in rondele. Curatati merele de coaja si seminte si taiati-le in bucati mari.

Coaceti sfeclele, curatati-le si taiati-le in felii subtiri.  Puneţi merele într-o cratiţă, acoperiţi-le cu apă şi adăugaţi stafidele şi lămâile tăiate în cubuleţe.

Fierbeţi la foc potrivit până când merele s-au înmuiat foarte bine.

Peste mere adăugaţi feliile de sfeclă, ceapa tăiată, cuişoarele pisate, coriandrul şi mărarul.

Fierbeţi oţetul şi 200ml apă, adăugaţi seminţele de muştar, sarea, mierea şi zahărul. Lăsaţi la foc iute 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc.

După ce s-a răcit puţin, turnaţi compoziţia peste celelalte ingrediente.

Amestecaţi şi repartizaţi chutney în borcane. închideţi borcanele ermetic şi lăsaţi-le la răcoare 6 săptămâni înainte de a consuma pasta preparată.

Aceasta se potriveşte cu mâncăruri de legume şi carne rece.

 

Chutney din lamaie, sfecla si stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.