Chutney din mere şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de chutney din mere si rosii din: ceapa, stafide, mere, rosii, otet de mere, ghimbir ras, piper, frunze de busuioc, zahar.
- 1 ceapă
- 450g stafide
- 450g mere
- 450g roşii
- 600ml oţet de mere
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1/2 linguriţă piper zdrobit
- 1 leg. frunze de busuioc
- 450g zahăr
Mod de preparare:
Fierbeţi zahărul şi oţetul, amestecând mereu până când zahărul se dizolvă. Adăugaţi apoi merele tăiate în cubuleţe, busuiocul tăiat, roşiile curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe şi celelalte ingrediente.
Amestecaţi-le şi lăsaţi vasul la foc potrivit, aproximativ 1 oră sau până când se formează un sos mai gros. Se poate servi după ce răceşte, ca garnitură la carne de porc sau de vita. De asemenea se paote conserva in borcane si steriliza.
Chutney din mere şi roşii
Pofta buna!