Chutney din pere cu ghimbir
PrinteazaO reteta de Chutney din pere cu ghimbir din: pere, ardei gras verde, stafide, zahar, ghimbir, otet de mere, sare, boabe de enibahar, cuisoare si scortisoara.
- 2,5 kg pere
- 1/2 cana cubulete de ardei gras verde
- 1 1/2 cana stafide
- 4 cani zahar
- 1 cana cubulete confiate de ghimbir
- 3 cani otet de mere
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita boabe de enibahar
- 1/2 lingurita cuisoare
- 3 betisoare scortisoara
Mod de preparare:
Puneţi într-un vas mai mare perele curăţate şi tăiate în cubuleţe, stafidele, zahărul, ghimbirul, oţetul şi sarea. Puneţi într-un săculeţ de pânză cuişoarele şi enibaharul şi puneţi săculeţul în vasul cu celelalte ingrediente.
Ţineţi vasul la foc foarte mic timp de 1 oră. Scoateti săculeţul cu mirodenii şi mai lăsaţi 5 minute la foc potrivit, apoi opriţi focul şi acoperiţi vasul. Acest preparat se potriveşte cu peştele alb care are, de obicei, carnea mai fibroasă, uneori fadă.
Chutney din pere cu ghimbir
Pofta buna!