Chutney din pere cu ghimbir

Printeaza

O reteta de Chutney din pere cu ghimbir din: pere, ardei gras verde, stafide, zahar, ghimbir, otet de mere, sare, boabe de enibahar, cuisoare si scortisoara.

Ingrediente:Chutney din pere cu ghimbir

  • 2,5 kg pere
  • 1/2 cana cubulete de ardei gras verde
  • 1 1/2 cana stafide
  • 4 cani zahar
  • 1 cana cubulete confiate de ghimbir
  • 3 cani otet de mere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boabe de enibahar
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 3 betisoare scortisoara

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un vas mai mare perele curăţate şi tăiate în cubuleţe, stafidele, zahărul, ghimbirul, oţetul şi sarea. Puneţi într-un săculeţ de pânză cuişoarele şi enibaharul şi puneţi săculeţul în vasul cu celelalte ingrediente.

Ţineţi vasul la foc foarte mic timp de 1 oră. Scoateti săculeţul cu mirodenii şi mai lăsaţi 5 minute la foc potrivit, apoi opriţi focul şi acoperiţi vasul. Acest preparat se potriveşte cu peştele alb care are, de obicei, carnea mai fibroasă, uneori fadă.

Chutney din pere cu ghimbir

Chutney din pere cu ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.