Chutney din stafide, struguri şi ceapă
PrinteazaChutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere.
Ingrediente:
- 250 g struguri
- 4 cepe mari
- 300 g lamaie
- 400 g zahar
- 100 g stafide
- 200 g coacaze rosii sau merisoare
- 50 g sare
- 1 ardei iute
- 60 ml otet de mere
Mod de preparare:
Luaţi boabele de struguri de pe ciorchini, tăiaţi-ie în două şi puneti-le într-o cratiţă, împreună cu stafidele.
Adăugaţi ceapa tăiată în rondele, lămâile cu coajă cu tot tocate foarte mărunt, ardeiul iute tocat mărunt.
Adăugaţi toate celelalte ingrediente, amestecaţi-le şi lăsaţi-le la rece pentru 3-4 ore
. Puneţi-le apoi într-o cratiţă, cu fund dublu, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când, pentru a nu se prinde de vas.
Când lichidul în care fierb ingredientele începe să se îngroaşe, luaţi vasul de pe foc şi puneţi compoziţia în borcane calde, sterilizate, închideţi borcanele şi păstraţi-le în loc rece 4-6 săptămâni înainte de a servi pasta chutney, alături de carne de pui sau curcan.
Chutney din stafide, struguri şi ceapă
Pofta buna!