Chutney din stafide, struguri şi ceapă

Printeaza

Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere.

Ingrediente:

  • 250 g struguri
  • 4 cepe mari
  • 300 g lamaie
  • 400 g zahar
  • 100 g stafide
  • 200 g coacaze rosii sau merisoare
  • 50 g sare
  • 1 ardei iute
  • 60 ml otet de mere

 

Mod de preparare:

Luaţi boabele de struguri de pe ciorchini, tăiaţi-ie în două şi puneti-le într-o cratiţă, împreună cu stafidele.

Adăugaţi ceapa tăiată în rondele, lămâile cu coajă cu tot tocate foarte mărunt, ardeiul iute tocat mărunt.

Adăugaţi toate celelalte ingrediente, amestecaţi-le şi lăsaţi-le la rece pentru 3-4 ore

. Puneţi-le apoi într-o cratiţă, cu fund dublu, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când, pentru a nu se prinde de vas.

Când lichidul în care fierb ingredientele începe să se îngroaşe, luaţi vasul de pe foc şi puneţi compoziţia în borcane calde, sterilizate, închideţi borcanele şi păstraţi-le în loc rece 4-6 săptămâni înainte de a servi pasta chutney, alături de carne de pui sau curcan.

Chutney din stafide, struguri şi ceapă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.