Ghiveci de legume cu usturoi si rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, morcovi, pastai, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii mari 2 morcovi câteva păstăi de fasole cimbru rozmarin 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper […]
Chutney (ghiveci englezesc)
PrinteazaChutney (ghiveci englezesc) din: ceapa, foi de dafin, stafide, zahar, sare, cuisoare, scortisoara, vin, otet.
- 1 kg ceapă roşie
- 2 foi dafin
- 150 g stafide
- 800 g zahăr
- sare
- 6 cuişoare
- scorţişoară
- 250 ml vin alb sec
- 600 ml oţet de mere
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa roşie, după care o tai rondele subţiri. Pui rondelele într-un vas cu 2 foi de dafin, stafidele, zahărul, şare după gust, cuişoarele sfărâmate şi puţină scorţişoară.
Amesteci ingredientele şi le laşi timp de 1 oră la macerat. Aşezi apoi vasul la foc potrivit.
Adaugi vinul şi oţetul şi fierbi compoziţia la foc foarte mic, până când scade tot lichidul.
Amesteci din când în când în vas. Torni ghiveciul cald în borcane sterilizate, închizi borcanele cu capace şi le sterilizezi timp de 1 oră la bain-marie.
Sfat: Chutney poate fi asemănat cu un gem picant sau cu o zacuscă dulce-acrişoară, asortându-se foarte bine atât cu o mâncare dulce, cât şi cu una sărată.
Acest tip de ghiveci este foarte bun cu carne fiartă de vită sau cu vânat.
Chutney (ghiveci englezesc)
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci sarbesc cu fasole verde
Ghiveci sarbesc cu fasole verde din: orez, vanata, cartofi, morcov, rosii, fasole, ardei, gogosari, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 1 vânătă 3-4 cartofi 1 morcov 4-5 roşii 1 mână de fasole verde 4 ardei 2 gogoşari 2 cepe ulei 1 legătură de mărar şi pătrunjel sare piper Mod de […]
Pofta buna!