Chutney de mango cu ghimbir
PrinteazaChutney de mango cu ghimbir din: mango, compot de prune, compot de caise, compot de mere, otet, usturoi, rădăcină de ghimbir, zahăr, stafide, piper-roşu praf, seminţe de chimen, piper.
- 2 fructe de mango bine coapte
- 100 g compot de prune
- 200 g compot de caise
- 150 g compot de mere
- 200 g oţet
- 6 căţei de usturoi
- 10 g rădăcină de ghimbir
- 250 g zahăr
- 2 linguri de stafide
- 2 linguriţe de piper-roşu praf
- 1 lingură de seminţe de chimen
- 1/2 lingură de sare
- 1 praf de piper
Mod de preparare:
Se curăţă fructele de mango şi se taie în felii, după care se amestecă intr-o cratiţă cu cele trei compoturi: de prune, caise şi mere, fructele fiind curăţate şi cu sâmburii scoşi.
Se stropeşte cu oţet şi se amestecă. Se curăţă căţeii de usturoi, se rade ghimbirul şi se adaugă amestecului de mai sus.
Se presară cu zahăr şi se aşază preparatul la foc, unde va fi lăsat să fiarbă în clocot mic, timp de aproape 35 de minute, amestecând constant cu o lingură de lemn.
Se completează cu toate celelalte ingrediente după 15 minute de fierbere. Când chutney este gata, se lasă să se răcească în cratiţă, după care se toarnă în două borcane de dulceaţă, care se păstrează la frigider.
Chutney de mango cu ghimbir
Pofta buna!