Chutney de mango si mere

Printeaza

Chutney de mango si mere din: mango, cuisoare, mere, otet, apa, ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale, sare.

Ingrediente:Chutney de mango si mere

  • 250 g mango
  • 250 g mere ionatane
  • 2 cuişoare
  • 230 ml oţet de vin/mere
  • 230 ml apă
  • 1/2 ardei iute roşu
  • 300 g zahăr
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • 4 linguriţe cu stafide mari
  • 8 migdale
  • 3 linguriţe cu sare

 

Mod de preparare:

Curăţă merele şi mango de coajă şi feliază-le. Pune-le într-un vas împreună cu apa, ghimbirul proaspăt ras şi usturoiul tocat.

Ţine pe toc până se evaporă apa. Adaugă oţetul, zahărul, sarea, migdalele întregi, ardeiul iute tocat mărunt, cuişoarele şi stafidele. Ţine pe toc mic până compoziţia capătă o consistenţă mai groasă.

Lasă să se răcească, apoi toarnă totul în borcanele pregătite în prealabil şi leagă strâns cu celofan (sau capac înfiletat, dar să nu fie de metal).

Ţine la loc răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.