Chutney de mere si mango
PrinteazaSe decojesc 4 mere verzi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se toacă 2 cepe. Se taie bucăţi 100 g mango uscat. 1 bucăţică ghimbir (cca 2 cm) se decojeşte şi se rade. Se aşază toate într-o cratiţă, cu 375 ml oţet de mere, 320 g zahăr brun, 100 g stafide, 1 linguriţă muştar, 1 linguriţă seminţe de fenicul şi 2 linguriţe fulgi de ardei iute.
Se dă în clocot compoziţia şi se lasă să fiarbă 45 min. amestecând din când în când. Se toarnă chutney-ul obţinut în borcane pregătite; acestea se închid ermetic şi se lasă să se odihnească pe capac 10 min. Se întorc şi se lasă să se răcească.
Chutney de mere si mango
Pofta buna!