Chutney de mere şi struguri
PrinteazaChutney de mere şi struguri din: seminte de chimion, seminte de coriandru, boabe de mustar, ardei iute, ceapa, pudra de ghimbi, otet de cidru, mere, struguri, zahar si sare.
- cate 1 linurita seeminte de chimion, de coriandru si boabe de mustar
- 2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati fin
- 2 cepe tocata fin
- 2 lingurite pudra de ghimbir
- 400 ml otet de cidru
- 1 kg de mere, curatate de coaja si de cotor si tocate
- 300 g de struguri albi, fara seminte
- 450 g de zahar
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Prajeste semintele de chimion si de coriandru intr-o tigaie fara ulei, pana isi elibereaza aroma. Zdrobeste-le in mojar.
Rumeneste boabele de mustar in aceeasi tigaie si adauga celelalte condimente peste ele, impreuna cu ardeii iuti, ceapa, ghimbirul si otetul.
Adu totul la punctul de fierbere si lasa sa clocoteasca 10 minute, pana cand se inmoaie ceapa.
Adauga merele tocate, strugurii, zaharul si sarea si adu din nou la punctul de fierbere.
Lasa sa fiarba la foc puternic si amesteca din cand in cand, timp de 15-25 de minute, pana cand compozitia se ingroasa.
Toarna chutney in borcane sterilizate calde, sigileaza-le si lipeste-le etichete. Pastreaza-le intr-un loc racoros, pana la 1 an.
Chutney de mere şi struguri