Chutney de mere cu vin si nuca
PrinteazaChutney de mere cu vin si nuca din: mere, stafide, nuca, otet de mere, lamaie, vin alb, zahar, cuisoare, miere, piper.
- 800 g mere
- 100 g stafide
- 50 g miez de nucă
- 150 g otet de mere
- 1 lămâie (doar sucul)
- 350 g vin alb
- 120 g zahăr
- 2 cuişoare
- 120 g miere
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm coaja merelor şi apoi le tăiem în pătrăţele mici.
Le amestecăm cu 100 gr stafide, 50 gr miez de nucă pe care îl zdrobim uşor cu mâna şi sucul unei lămâi. P
unem pe foc mic oţetul amestecat cu zahărul, vinul, puţin piper măcinat şi mierea.
Amestecăm bine fructele cu siropul şi le mai lăsăm să fiarbă încă vreo 20 minute până ce fructele sunt pătrunse şi devin aproape translucide, turnăm salsa fierbinte într-un borcan şi îl lăsăm să se răcească după care îl păstrăm în frigider pentru maxim două săptămâni.
Pofta buna!
E un fel de sos, nu-i asa?