Chutney de prune si mure

Printeaza

Chutney de prune si mure din: ceapa, prune, mure, otet, zahar, stafide, martipan, scortisoara, sare, chimion, piper, dafin.

Ingrediente:

  • 2 cepe roşii
  • 1000 g prune
  • 350 g mure sălbatice
  • 350 g zahăr nerafinat
  • 125 ml oţet de prune
  • 4 linguri de stafide
  • 50 g marţipan
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă de chimion
  • piper mixt
  • 3 foi de dafin

 

Mod de preparare Chutney de prune si mure:

Ceapa roşie se toacă mărunt şi se prăjeşte în ulei de măsline.

Se adaugă zahărul, oţetul şi prunele tăiate cubuleţe mici, apoi murele, stafidele, marţipanul şi mirodeniile, inclusiv piperul pisat.

Se lasă la fiert la foc mic, amestecând continuu, până când se înmoaie toate ingredientele şi amestecul se îngroaşă.

Se toarnă fierbinte în borcane.

 

 

Pofat buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.