Chutney cu roşii, ceapă şi mere

Printeaza

Chutney cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere, paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion.

Ingrediente:Chutney_cu_rosii_ceapa_si_mere

  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe dulci, taiate cubulete
  • 1 kg rosii, taiate jumatati
  • 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate marunt
  • 2 lingurite paprika dulce
  • 3 ardei iuti, tocati marunt, cu tot cu seminte
  • 200 de zahar brun
  • 350 ml otet de vin rosu
  • 2 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare, cu fund dublu. Adaugă ceapa şi căleşte-o la foc potrivit 10 min, cu o jumătate de linguriţă de sare grunjoasă.

Adaugă roşiile, merele, paprika şi ardeii iuţi, căleşte 5 min, până când roşiile încep să se înmoaie.

Adaugă zahărul, oţetul şi bulionul Lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic 30 min, până se îngroaşă, amestecând.

Pune sosul în borcane sterilizate, fiebinţi. Lasă la răcit înainte de a sigila.

Chutney cu roşii, ceapă şi mere

Chutney_cu_rosii_ceapa_si_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.