Chutney de roşii

Printeaza

Chutney de rosii din: ulei, boabe de mustar, fulgi de chilli, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, rosii, stafide, zahar si otet de vin alb.

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 1/2 ingurita fulgi de chilli
  • 8-10 frunze de curry, proaspete sau uscate
  • 2 cepe rosii, tocate
  • 50 g ghimbir proaspat, tocat fin
  • 800 g de rosii din conserva
  • 75 g de stafide
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml otet de vin alb

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă, pe foc mediu. Se adaugă boabele de muştar, fulgii de chilii şi frunzele de curry proaspete (dacă foloseşti frunze de curry uscate, adaugă-le odată cu roşiile).

Se prăjesc până se eliberează o aromă pregnantă, timp de aproximativ 30 de secunde.

Se adaugă ceapa şi ghimbirul, se acoperă cu un capac şi se dă focul mai mic. Se amestecă din când în când, timp de 10 minute, până când se înmoaie ingredientele.

Apoi se pun roşiile, stafidele, zahărul şi oţetul.

Se fierb fără capac 15 minute, până când se îngroaşă, în acest moment, chutney-ul ar trebui să aibă un gust dulce-acrişor, dar mai poţi adăuga zahăr, dacă ai impresia că mai este nevoie. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Din asta vreau sa fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.