Chutney de smochine

Printeaza

Chutney de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate, seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne, smochine.

Ingrediente:

  • o lingura de ulei vegetal
  • o ceapa tocata
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 2 treimi de cana de zahar brun
  • jumatate de cana de otet de cidru de mere
  • zeama si coaja unei lamai
  • 3 sferturi de cana de stafide si fructe uscate
  • o lingurita si jumatate de seminte de mustar
  • un betisor de scortisoara
  • un sfert de cuisoare pisate
  • un sfert de lingurita de sare
  • un catel de usturoi pisat
  • un varf de piper cayenne
  • 450 g de smochine proaspete tocate

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa în ulei până devine translucidă, adăugaţi restul de ingrediente, mai puţin smochinele.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute, adăugaţi smochinele, acoperiţi şi mai tineti pe foc 10 minute, până se înmoaie smo­chinele.

Luaţi capacul şi mai fierbeti 15 minute, amestecând.

 

Chutney de smochine

Chutney_de_smochine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.