Chutney de vinete

Printeaza

Chutney de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic, stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, scortisoara, ardei iute si sare.

Cand carnea este aproape facuta, unge-o la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza.

Ingrediente:Chutney_de_vinete

  • 1 kg vinete
  • 2 lingurite cu turmeric (curcuma)
  • 1 lingurita cu sare de mare
  • 375 ml otet alb
  • 1 lingurita cu sare
  • 125 ml otet balsamic
  • 1 cana cu stafide
  • 2-3 rosii tocate
  • 1 1/2 cani cu zahar (de preferabil brun)
  • 2 cepe micute tocate
  • 4 catei de usturoi feliati
  • 1 lingurita rasa cu ghimbir ras
  • 1 lingurita cu chimen
  • 1 lingurita cu coriandru
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 ardei iute tocat

 

Mod de preparare:

Spala si taie cubulee vinetele, apoi pune-le intr-o sita.

Presara deasupra sarea de mare si praful de turmeric. Lasa cel putin doua ore ca vinetele sa-si lase zeama.

Pune toate ingredientele intr-o cratita cu fund gros si lasa pe foc potrivit pana se topeste intreaga cantitate de zahar.

Redu focul si tine pe foc pana cand legumele s-au inmuiat, iar sosul s-a ingrosat.

Pune in borcane, sterilizate in prealabil, si intoarce-le cu fundul in sus pana se racesc.

Chutney de vinete

Chutney_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.