Chutney de vinete
PrinteazaChutney de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic, stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, scortisoara, ardei iute si sare.
Cand carnea este aproape facuta, unge-o la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza.
- 1 kg vinete
- 2 lingurite cu turmeric (curcuma)
- 1 lingurita cu sare de mare
- 375 ml otet alb
- 1 lingurita cu sare
- 125 ml otet balsamic
- 1 cana cu stafide
- 2-3 rosii tocate
- 1 1/2 cani cu zahar (de preferabil brun)
- 2 cepe micute tocate
- 4 catei de usturoi feliati
- 1 lingurita rasa cu ghimbir ras
- 1 lingurita cu chimen
- 1 lingurita cu coriandru
- 1 baton scortisoara
- 1/2 ardei iute tocat
Mod de preparare:
Spala si taie cubulee vinetele, apoi pune-le intr-o sita.
Presara deasupra sarea de mare si praful de turmeric. Lasa cel putin doua ore ca vinetele sa-si lase zeama.
Pune toate ingredientele intr-o cratita cu fund gros si lasa pe foc potrivit pana se topeste intreaga cantitate de zahar.
Redu focul si tine pe foc pana cand legumele s-au inmuiat, iar sosul s-a ingrosat.
Pune in borcane, sterilizate in prealabil, si intoarce-le cu fundul in sus pana se racesc.
Chutney de vinete
Pofta buna!