Ciabatta cu piept de curcan

Printeaza

Ciabatta cu piept de curcan din: piept de curcan, ciabatta fără gluten, frunze de salata, ceapa rosie, zahar, sare, ienupar, foi de dafin, usturoi, ceapa, otet.

Ingrediente:Ciabatta cu piept de curcan

  • 400 g piept de curcan
  • ciabatta din făină fără gluten
  • câteva frunze de salată verde
  • 1 ceapă roşie

Pentru marinadă:

  • 1 praf zahăr
  • 2 linguri sare
  • 1 lingură fructe de ienupăr
  • 2 foi de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • câteva picături de oţet

 

Mod de preparare:

Se aşază într-un litru de apă 1 praf de zahăr, sare, boabe de ienupăr zdrobite şi foaia de dafin; se dă în clocot şi se adaugă usturoiul pisat şi ceapa tocată. Se comple­tează cu oţet după gust.

Carnea se aşază într-un castron şi se unge cu marinada; se lasă să se marineze 24 ore. Inainte de a fi afumată, carnea se scoate din marinadă şi se şterge.

Apoi pe aşază pe grătar, indirect, pe foc din pelete de lemn; se lasă să se afume 1-2 ore, la o temperatură de cca 120 °C. Când este gata, carnea se taie felii şi se serveste între două jumătăţi de ciabatta, cu salata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.