Ciabatta cu piept de curcan
PrinteazaCiabatta cu piept de curcan din: piept de curcan, ciabatta fără gluten, frunze de salata, ceapa rosie, zahar, sare, ienupar, foi de dafin, usturoi, ceapa, otet.
- 400 g piept de curcan
- ciabatta din făină fără gluten
- câteva frunze de salată verde
- 1 ceapă roşie
Pentru marinadă:
- 1 praf zahăr
- 2 linguri sare
- 1 lingură fructe de ienupăr
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- câteva picături de oţet
Mod de preparare:
Se aşază într-un litru de apă 1 praf de zahăr, sare, boabe de ienupăr zdrobite şi foaia de dafin; se dă în clocot şi se adaugă usturoiul pisat şi ceapa tocată. Se completează cu oţet după gust.
Carnea se aşază într-un castron şi se unge cu marinada; se lasă să se marineze 24 ore. Inainte de a fi afumată, carnea se scoate din marinadă şi se şterge.
Apoi pe aşază pe grătar, indirect, pe foc din pelete de lemn; se lasă să se afume 1-2 ore, la o temperatură de cca 120 °C. Când este gata, carnea se taie felii şi se serveste între două jumătăţi de ciabatta, cu salata.
Pofta buna!