Ciabatta cu piept de curcan marinat

Printeaza

Ciabatta cu piept de curcan marinat din: piept de curcan, ciabatta din făină fără gluten, frunze de salata, ceapa rosie, zahar, sare, fructe de ienupar, foi de dafin, usturoi, ceapa, otet.

Ingrediente:Ciabatta_cu_piept_de_curcan_marinat

  • 400 g piept de curcan
  • ciabatta din făină fără gluten
  • câteva frunze de salată verde
  • 1 ceapă roşie

Ingrediente pentru marinată:

  • 1 praf zahăr
  • 2 linguri sare
  • 1 lingură fructe de ienupăr
  • 2 foi de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • câteva picături de oţet

Mod de preparare:

Se aşază într-un litru de apă 1 praf de zahăr, sare, boabe de ienupăr zdrobite şi foaia de dafin; se dă în clocot şi se adaugă usturoiul pisat şi ceapa tocată. Se comple­tează cu oţet după gust.

Carnea se aşază într-un castron şi se unge cu marinata; se lasă să se marineze 24 ore. înainte de a fi afumată, carnea se scoate din marinată şi âfe şterge.

Apoi pe aşază pe grătar, indirect, pe foc din pelete de lemn; se lasă să se afume 1-2 ore, la o temperatură de cca 120 °C, alimentând din când în când focul cu pelete. Din carne trebuie să se scurgă suc.

Când este gata, carnea se taie felii şi se aşază între două jumătăţi de ciabatta, cu frunze de salată şi rondele de ceapă roşie.

Ciabatta cu piept de curcan marinat

Ciabatta_cu_piept_de_curcan_marinat

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.