Ciabatta cu pui aromat cu boia
PrinteazaO reteta de ciabatta cu pui aromat cu boia din: piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de masline, ciabatta, usturoi, maioneza si frunze de salata.
- 4 piepţi de pui, fără piele
- zeama de la 1 lămâie
- 1 lingură de boia
- ulei de măsline, pentru stropit
- 1 pâine ciabatta
- 1 căţel de usturoi, zdobit
- 4 linguri de maioneză
- 8 frunze de salată, rupte
Mod de preparare:
Piepţii de pui se taie pe jumătate, orizontal şi se aşază fiecare bucată între două bucăţi de folie alimentară. Se bat cu un sucitor până când ajung la grosimea de 1cm.
Se stoarce lămâia peste pui şi se presară boiaua. Se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline. Se aşază puiul pe o tigaie-grătar sau pe un grătar de barbecue timp de trei-patru minute pe fiecare parte, până când piepţii sunt rumeni şi făcuţi la interior.
Se taie ciabatta pe orizontal şi se aşază pe grătar, cu faţa în jos, timp de un minut. Se amestecă usturoiul zdrobit cu maioneza, apoi se întinde pe partea tăiată a celor două felii de ciabatta. Se aşază deasupra salata şi puiul şi se asezonează puţin cu sare şi piper. Se taie în jumătate înainte de servire.
Ciabatta cu pui aromat cu boia
Pofta buna!