Ciabatta cu masline si nuci din: faina, masline, apa, ulei de masline, drojdie, sare, nuci, zahar. Ingrediente: 400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 100 g nuci 1/2 linguriţă zahăr brun Mod de preparare: Amesteci […]
Ciabatta cu nuci
PrinteazaCiabatta cu nuci din: faina, masline, ulei, drojdie, sare, nuci, zahar.
- 400 g făină albă
- 150 g făină integrală
- 60 g măsline
- 300 ml apă
- 3 linguri ulei de măsline
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă sare
- 100 g nuci
- 1/2 linguriţă zahăr brun
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu trei linguri de făină şi cu două linguri de apă călduţă, până obţii un aluat omogen.
Aluatul îl acoperi şi îl laşî la dospit, într-un loc călduţ, până îsi dublează volumul.
Cerni cele două sortimente de făină într-un vas mare, adaugi maiaua, sarea, zahărul, uleiul de măsline şi apa călduţă treptat. Frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.
La sfârşit, adaugi măslinele, curăţate de sâmburi si tăiate, nucile şi amesteci bine în aluat.
Pui aluatul la crescut 20-30 de minute, la loc cald.
Impărţi aluatul în două, dai forma unor pâini lunguieţe, pe care le aşezi într-o tavă de aragaz.
Crestezi aluatul din loc în loc. Coci în cuptorul preîncălzit 40-45 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciabatta cu legume si usturoi
Ciabatta cu legume si usturoi din: ciabatta, unt, cascaval sau mozzarella, anghinare, ardei, sos pesto. Ingrediente: 1 ciabatta 75 g unt amestecat cu usturoi 125 g caşcaval sau mozzarella 300 g inimă de anghinare din conservă, scurse de lichid 300 g ardei copt din conservă 150 g sos pesto cu busuioc Mod de preparare: […]
Pofta buna!