Cicoare inabusita

Printeaza

Cicoare inabusita din: cicoare, ulei de arahide, ceapa, suc de lamaie, piper, sare, zahar.

Ingrediente:

  • 8 căpăţâni de cicoare
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 ceapă potrivită, tăiată fin
  • 4 linguriţe suc de lămâie
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă zahăr, opţional

 

Mod de preparare:

Fiecare căpăţână de cicoare se taie în două, de-a lungul. într-o tigaie mare se încinge uleiul şi se rumeneşte pe toate părţile cicoarea.

Se adaugă apoi ceapa şi sucul de lămâie şi se asezonează după gust.

Se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 50 de minute, până cicoarea devine fragedă.

Căpăţânile se întorc, din când în când, pe cealaltă parte.

Se adaugă zahăr, după gust, pentru a echilibra aroma amară a cicoarei.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.