Cicoare inabusita
PrinteazaCicoare inabusita din: cicoare, ulei de arahide, ceapa, suc de lamaie, piper, sare, zahar.
Ingrediente:
- 8 căpăţâni de cicoare
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 ceapă potrivită, tăiată fin
- 4 linguriţe suc de lămâie
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriţă zahăr, opţional
Mod de preparare:
Fiecare căpăţână de cicoare se taie în două, de-a lungul. într-o tigaie mare se încinge uleiul şi se rumeneşte pe toate părţile cicoarea.
Se adaugă apoi ceapa şi sucul de lămâie şi se asezonează după gust.
Se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 50 de minute, până cicoarea devine fragedă.
Căpăţânile se întorc, din când în când, pe cealaltă parte.
Se adaugă zahăr, după gust, pentru a echilibra aroma amară a cicoarei.
Pofta buna!