Cider Cup Cocktail

Printeaza

Cider Cup Cocktail din: zahar pudra, calvados, benedictine, cidru de mere, apa gazoasa, fructe.

 

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – brandy
  • Pahar – goblet
  • Categorie – Wine drinks
  • Decoraţiune – fructe de sezon

 

Se serveste la orice oră

 

Ingrediente:

  • 2-3 linguri de zahar pudra
  • 5 cl Calvados
  • 2 cl Benedictine
  • o sticla de cidru de mere
  • 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa
  • diferite fructe

 

Este băutura Cup servită în nordul Franţei la sfârşitul perioadei de recoltare a merelor şi la sărbăto­rile de Anul Nou de la ţară, folosindu-se cidru învechit, din anul anterior, în Bretania şi Normandia, Cider Cup se bea cu clătite, în lipsa cidrului de mere, se poate folosi  Asti Spumante, aceasta făcând ca amestecul să devină mai bogat în arome.

Principala grijă trebuie să fie ca băutura să fie servită întotdeauna proaspăt preparată şi acidulată, astfel încât trebuie evitată amestecarea pre­lungită şi topirea totală a gheţii.

Mod de preparare:

Intr-un bol încăpă­tor se pun o jumătate de măr din varietatea Golden Delicios, cojit şi tăiat în feliuţe, şi o jumătatea din varietatea Rerîet, trei căpşune tăiate în cubuleţe şi jumătate de piersică din sirop, de asemenea tăiată mărunt.

Se presară deasu­pra lor zahărul, se adaugă dozele de lichioruri şi, după ce se amestecă, se adaugă câteva cuburi de gheaţă, se toarnă apa gazoasă şi cidrul frapate, apoi. după ce s-a amestecat din nou, se duce bolul la locul unde se va servi şi se toarnă în pahare goblet, decorându-se cu paie tăiate la jumătate şi scobitori, pentru a se putea consuma şi fructele.

 

Cider Cup Cocktail

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.