Cider Cup Cocktail
PrinteazaCider Cup Cocktail din: zahar pudra, calvados, benedictine, cidru de mere, apa gazoasa, fructe.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – brandy
- Pahar – goblet
- Categorie – Wine drinks
- Decoraţiune – fructe de sezon
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
- 2-3 linguri de zahar pudra
- 5 cl Calvados
- 2 cl Benedictine
- o sticla de cidru de mere
- 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa
- diferite fructe
Este băutura Cup servită în nordul Franţei la sfârşitul perioadei de recoltare a merelor şi la sărbătorile de Anul Nou de la ţară, folosindu-se cidru învechit, din anul anterior, în Bretania şi Normandia, Cider Cup se bea cu clătite, în lipsa cidrului de mere, se poate folosi Asti Spumante, aceasta făcând ca amestecul să devină mai bogat în arome.
Principala grijă trebuie să fie ca băutura să fie servită întotdeauna proaspăt preparată şi acidulată, astfel încât trebuie evitată amestecarea prelungită şi topirea totală a gheţii.
Mod de preparare:
Intr-un bol încăpător se pun o jumătate de măr din varietatea Golden Delicios, cojit şi tăiat în feliuţe, şi o jumătatea din varietatea Rerîet, trei căpşune tăiate în cubuleţe şi jumătate de piersică din sirop, de asemenea tăiată mărunt.
Se presară deasupra lor zahărul, se adaugă dozele de lichioruri şi, după ce se amestecă, se adaugă câteva cuburi de gheaţă, se toarnă apa gazoasă şi cidrul frapate, apoi. după ce s-a amestecat din nou, se duce bolul la locul unde se va servi şi se toarnă în pahare goblet, decorându-se cu paie tăiate la jumătate şi scobitori, pentru a se putea consuma şi fructele.
Cider Cup Cocktail
Savurati!