Cidru aromat de mere

Printeaza

Cidru aromat de mere din: zahar, mere golden, scortisoara.

Ingrediente:Cidru_aromat_de_mere

  • 500 g zahăr
  • 4 kg mere golden
  • scorțișoară

 

 

Mod de preparare:

Se spală bine merele și se scoate cotorul. Se storc în storcător. Ce se obține se strecoară printr-un tifon des. Sucul obținut se amestecă cu zahărul și se pune într-un borcan mare de sticlă.

Se introduce un furtunaș cu un capăt în borcan și cu celălalt capăt într-un vas, în care se va elimina surplusul în timp ce fermentează.

Vasul se va păstra într-un beci sau într-o cameră separată, în care nu se stă în mod obișnuit. Fermentatrea va dura 2-3 săptămâni, fiind o cantitate mică de mere. Se trage cidrul obținut și se depozitează în sticle.

Se fierbe 1l de cidru cu 2 batoane de scorțișoară. Se lasă să se răcească și se toarnă în cupe.

Cidru aromat de mere

Cidru_aromat_de_mere

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.