Cidru aromat de mere
PrinteazaCidru aromat de mere din: zahar, mere golden, scortisoara.
- 500 g zahăr
- 4 kg mere golden
- scorțișoară
Mod de preparare:
Se spală bine merele și se scoate cotorul. Se storc în storcător. Ce se obține se strecoară printr-un tifon des. Sucul obținut se amestecă cu zahărul și se pune într-un borcan mare de sticlă.
Se introduce un furtunaș cu un capăt în borcan și cu celălalt capăt într-un vas, în care se va elimina surplusul în timp ce fermentează.
Vasul se va păstra într-un beci sau într-o cameră separată, în care nu se stă în mod obișnuit. Fermentatrea va dura 2-3 săptămâni, fiind o cantitate mică de mere. Se trage cidrul obținut și se depozitează în sticle.
Se fierbe 1l de cidru cu 2 batoane de scorțișoară. Se lasă să se răcească și se toarnă în cupe.
Cidru aromat de mere