Cidru de mere

Printeaza

Cidru de mere din: mere ionatane, drojdie uscata, zahar brun, suc de mere.

Ingrediente:

  • 15 kg mere ionatane
  • un pliculet drojdie uscata de 7 g
  • un kg zahar brun
  • 200 ml suc proaspat de mere

 

 

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de prepararea cidrului, se pregăteşte drojdia, pentru care se amestecă pliculeţul cu drojdie şi 200 ml suc proaspăt de mere strecurat. Se pun într-un borcan, se amestecă şi se lasă la fermentat cu capac, iniţial timp de 5-6 ore.

După apariţia bulelor, se răsuceşte capacul borcanului pentru a elibera presiunea din interior şi apoi se închide din nou borcanul, care se pune la frigider până la folosire.

Merele se curăţă de căsuţa cu sâmburi şi se taie în patru. Se presează, iar sucul gros obtinut se strecoară printr-un tifon.

Sucul de mere astfel obţinut se pune pe foc, fără a-l fierbe, se adaugă zahărul şi se lasă pe foc 45 de minute. Apoi se lasă la răcit.

Intr-un borcan mare sau o damigeană se pune sucul fiert, se adaugă drojdia, se amestecă şi se lasă într-un loc răcoros pentru o lună să fermenteze. Apoi, se lasă o săptămână pentru ca drojdia să se lase la fundul vasului.

Se trage lichidul în sticle, se astupă şi se păstrează 2 luni până la degustare.

 

Cidru de mere

Cidru_de_mere

 

Savurati!

 

 

 

Dosa: Descoperă Rețeta, Istoria și Secretele Clătitei Indiene

Dosa: Descoperă Rețeta, Istoria și Secretele Clătitei Indiene. Dosa este o clătită indiană subțire și crocantă, care a capturat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Originară din India de Sud, această delicatesă este făcută dintr-un aluat fermentat de orez și linte neagră (urad dal), fiind un pilon al alimentației tradiționale sud-indiene. Versatilă, nutritivă și incredibil de […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.