Cidrul
PrinteazaBăutura produsă din suc fermentat de mere apare în numeroase variante în lumea întreagă şi poate avea numeroase defecte.
In stadiul ideal, cidrul este o băutură foarte revigorantă, cu un gust copleşitor de mere coapte de toamnă, care poate fi uşor acidulată sau plată, seacă sau puţin dulce.
Băuturile comerciale ale marilor producători nu sunt în general prea interesante, cel mai bun cidru fiind cel produs artizanal de micii fermieri, care îl vând la faţa locului.
Tradiţia s-a păstrat cu succes în unele regiuni ale Angliei, în special în comitatele din sud-vest, Somerset, Gloucestershire şi Herefordshire. Tulbure datorită celulelor de drojdie, neacidulat şi viguros, cidrul este una dintre acele băuturi minunate, imposibil de îmbunătăţit.
Cu secole în urmă, cidrul se bucura de acelaşi prestigiu în Anglia de care se bucură astăzi vinurile vintage.
Anumite soiuri de mere erau apreciate, precum soiul Redstreak, astăzi dispărut, însă obiceiul de a plăti muncitorii de la ferme cu cidru – precum şi efectul pe care îl avea în mod inevitabil asupra lor – au contribuit la ruinarea reputaţiei sale.
Astăzi, cidrul începe să îşi recâştige faima.