Cighir – drob de miel
PrinteazaCighir – drob de miel din: maruntaie de miel, oua, paine, lapte, smantana, untura, marar, patrunjel, ceapa, prapur de miel, sare, piper, otet.
- 500 g amestec măruntaie de miel (inima, ficatul plămânii)
- două ouă
- o felie de pâine
- 50 ml lapte dulce
- 25 g smântână
- 25 g untură
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- 4 fire ceapă verde
- un prapur de miel
- sare
- piper
- oţet
Mod de preparare:
Măruntaiele de miel se spală, se fierb în apă cu sare şi piper, se lasă să se răcească şi se trec prin maşina de tocat carne.
Se pun într-un vas mai mare, se adaugă ouăle, miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine, sare şi piper după gust, mărarul, ceapa verde, smântână şi pătrunjelul tocate mărunt.
Se spală prapurul de miel în mai multe ape, se sărează, se lasă puţin acoperit cu o farfurie şi se spală din nou ca să elimine sarea.
Se unge cu untură o formă rotundă cu marginile joase, se scurge prapurul de apă şi se întinde în formă.
Se pune compoziţia de cighir peste prapur, se nivelează cu o lingură ca să fie uniform şi se întorc marginile prapurului deasupra.
Se coace 30 de minute la foc mediu, se scoate, se lasă să se răcească puţin sau complet şi se serveşte tăiat felii sau triunghiuri.
Cighir – drob de miel
Pofta buna!