Cimbrul – una dintre cele mai vechi plante culinare

Printeaza

Cimbrul este una dintre cele mai vechi plante culinare; grecii îi spuneau „thymbra”, iar iromanii îl foloseau ca medicament şi pentru a icondimenta sosurile şi oţeturile.

Cimbrul e una dintre primele plante aduse în America de Nord de colonişti, iar acum e cultivat în scop comercial în California. Cimbrul are proprietăţi antiseptice şi se spune că e bun pentru tractul digestiv.

Cimbrul de vară dă gust cărnii, supelor, ouălor, salatelor şi sosurilor – tăiaţi-1 mărunt şi adăugaţi-1 la începutul gătitului. E un ornament atractiv, ce poate fi folosit în locul pătrunjelului.

Cimbrul de vară e cunoscut sub numele de „planta de fasole în unele părţi ale Europei, deoarece sporeşte gustul leguminoaselor, cum ar fi fasolea sau lintea.

Cimbrul de iamă e un bun înlocuitor al sării, dacă ţineţi regim. Uleiul său are un gust înţepător şi amar şi se foloseşte în comerţ pentru a condimenta salamurile.

Frunzele de cimbru se pot usca, iar crenguţele proaspete se pot păstra în ulei sau oţet pentru un gust picant.

 

Cimbrul

Cimbrul - una dintre cele mai vechi plante culinare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.