Cinci Retete de Prajituri Gustoase

Printeaza

Cinci Retete de Prajituri Gustoase: Prăjiturile sunt deliciile perfecte pentru orice moment special sau pentru o zi obișnuită când vrei să îți răsfeți familia.

Prăjitură cu ciocolată și nuci

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 50 g nuci tocate
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

Topeste ciocolata și untul la bain-marie.

Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.

Adaugă ciocolata topită și vanilia.

Încorporează făina și nucile.

Toarnă aluatul într-o tavă și coace 30 de minute la 180°C.

Cheesecake cu fructe de pădure

Ingrediente:

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt topit
  • 500 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g fructe de pădure proaspete

Mod de preparare:

Fărâmițează biscuiții și amestecă-i cu untul topit.

Presează compoziția într-o formă de tort.

Bate crema de brânză cu zahărul și smântâna.

Toarnă crema peste baza de biscuiți și nivelează.

Decorează cu fructe de pădure și lasă la frigider 4 ore.

Prăjitură cu mere și scorțișoară

Ingrediente:

  • 4 mere mari
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.

Adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara.

Încorporează merele tăiate cuburi.

Toarnă aluatul într-o tavă unsă și coace 40 de minute la 180°C.

Prăjitură cu lămâie și glazură de zahăr

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lămâie (zeama și coaja rasă)
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.

Adaugă uleiul, laptele, zeama și coaja de lămâie.

Încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Coace la 180°C timp de 35 de minute.

Prepară o glazură din zahăr pudră și zeamă de lămâie și toarn-o peste prăjitură.

Brownies cu caramel sărat

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 g caramel sărat

Mod de preparare:

Topeste ciocolata și untul la bain-marie.

Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.

Adaugă ciocolata topită și esența de vanilie.

Încorporează făina.

Toarnă jumătate din aluat într-o tavă, adaugă caramelul sărat și acoperă cu restul de aluat.

Coace 30-35 de minute la 180°C.

Cinci Retete de Prajituri Gustoase: Aceste rețete de prăjituri sunt perfecte pentru orice ocazie.

Fie că dorești o prăjitură cu ciocolată decadentă sau o prăjitură cu fructe proaspete, sigur vei găsi ceva pe gustul tău.

 

 

Prajitura cu biscuiti si capsune

Prajitura cu biscuiti si capsune din: oua, zahar, lapte, rom, frisca, biscuiti, capsuni. Ingrediente: 4 ouă 5 linguri cu zahăr 250 ml lapte 1 fiolă cu esenţă de rom 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 500 ml frişcă 8 biscuiţi rotunzi, simpli 4 biscuiţi glazuraţi 300 g căpşune   Mod de preparare: Bate ouăle întregi cu […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.