Prajitura cu biscuiti si capsune din: oua, zahar, lapte, rom, frisca, biscuiti, capsuni. Ingrediente: 4 ouă 5 linguri cu zahăr 250 ml lapte 1 fiolă cu esenţă de rom 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 500 ml frişcă 8 biscuiţi rotunzi, simpli 4 biscuiţi glazuraţi 300 g căpşune Mod de preparare: Bate ouăle întregi cu […]
Cinci Retete de Prajituri Gustoase
PrinteazaCinci Retete de Prajituri Gustoase: Prăjiturile sunt deliciile perfecte pentru orice moment special sau pentru o zi obișnuită când vrei să îți răsfeți familia.
Prăjitură cu ciocolată și nuci
Ingrediente:
- 200 g ciocolată neagră
- 150 g unt
- 200 g zahăr brun
- 3 ouă
- 150 g făină
- 50 g nuci tocate
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Topeste ciocolata și untul la bain-marie.
Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.
Adaugă ciocolata topită și vanilia.
Încorporează făina și nucile.
Toarnă aluatul într-o tavă și coace 30 de minute la 180°C.
Cheesecake cu fructe de pădure
Ingrediente:
- 300 g biscuiți digestivi
- 150 g unt topit
- 500 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 200 g fructe de pădure proaspete
Mod de preparare:
Fărâmițează biscuiții și amestecă-i cu untul topit.
Presează compoziția într-o formă de tort.
Bate crema de brânză cu zahărul și smântâna.
Toarnă crema peste baza de biscuiți și nivelează.
Decorează cu fructe de pădure și lasă la frigider 4 ore.
Prăjitură cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.
Adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara.
Încorporează merele tăiate cuburi.
Toarnă aluatul într-o tavă unsă și coace 40 de minute la 180°C.
Prăjitură cu lămâie și glazură de zahăr
Ingrediente:
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lămâie (zeama și coaja rasă)
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.
Adaugă uleiul, laptele, zeama și coaja de lămâie.
Încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Coace la 180°C timp de 35 de minute.
Prepară o glazură din zahăr pudră și zeamă de lămâie și toarn-o peste prăjitură.
Brownies cu caramel sărat
Ingrediente:
- 200 g ciocolată neagră
- 150 g unt
- 200 g zahăr brun
- 3 ouă
- 150 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100 g caramel sărat
Mod de preparare:
Topeste ciocolata și untul la bain-marie.
Bate ouăle cu zahărul până devin pufoase.
Adaugă ciocolata topită și esența de vanilie.
Încorporează făina.
Toarnă jumătate din aluat într-o tavă, adaugă caramelul sărat și acoperă cu restul de aluat.
Coace 30-35 de minute la 180°C.
Cinci Retete de Prajituri Gustoase: Aceste rețete de prăjituri sunt perfecte pentru orice ocazie.
Fie că dorești o prăjitură cu ciocolată decadentă sau o prăjitură cu fructe proaspete, sigur vei găsi ceva pe gustul tău.
Pofta buna!