Ciocanele caramelizate
PrinteazaO reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru.
- un kg ciocanele de pui
- 2 linguri zahar
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurite otet balsamic
- sare grunjoasa
- 3-4 linguri ulei de masline
- cimbru macinat
Mod de preparare:
Se spală ciocănelele şi se ţin 3-4 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg şi se înţeapă. Separat, se caramelizează zahărul.
In momentul în care s-a topit tot, se adaugă două linguriţe de apă, sosul de soia, oţetul balsamic, sarea, cimbrul măcinat şi uleiul de măsline.
Se fierb la foc potrivit. După ce sosul a scăzut şi a căpătat consistenţă, se ia de pe foc şi se trec ciocănelele prin el, apoi se bagă în cuptor, la 150°C.
Se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă. După ce s-au rumenit, se scot.
Ciocanele caramelizate
Pofta buna!
Nu prea-mi plac ciocanelele preparate in felul asta