Ciocanele caramelizate

Printeaza

O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru.

Ingrediente:Ciocanele caramelizate

  • un kg ciocanele de pui
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingurite otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • cimbru macinat

 

Mod de preparare:

Se spală ciocănelele şi se ţin 3-4 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg şi se înţeapă. Separat, se caramelizează zahărul.

In momentul în care s-a topit tot, se adaugă două linguriţe de apă, sosul de soia, oţetul balsamic, sarea, cimbrul măcinat şi uleiul de măsline.

Se fierb la foc potrivit. După ce sosul a scăzut şi a căpătat consistenţă, se ia de pe foc şi se trec ciocănelele prin el, apoi se bagă în cuptor, la 150°C.

Se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă. După ce s-au rumenit, se scot.

Ciocanele caramelizate

Ciocanele caramelizate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu prea-mi plac ciocanelele preparate in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.