Ciocanele cu cartofi

Printeaza

Ciocanele cu cartofi din: ciocanele, cartofi, piper, unt, sare.

Ingrediente:

  • 500g ciocănele sau pulpe de pui
  • 20 de cartofi mari
  • piper
  • 1 pachet unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli ciocă­nelele şi le pui la fiert să dea într-un singur clocot. După aceea le condimentezi cu sare si piper şi le laşi aşa cam 1 oră, să-şi tragă carnea condimentele.

Cureţi cartofii de coajă şi tai fiecare cartof în 4 sau în 6 bucăţi (depinde de mărime). După aceea pui sare din belşug pe ei şi îi laşi aşa până la pregătirea tăvii.

Ungi tava cu un sfert de pachet de unt, presari 3 linguri de ulei şi 5 linguri de apă.

Aşezi cartofii gata săraţi şi pui bucăţile de unt „pe ici, pe colo”, după preferinţă. Acoperi cu staniol tava şi o dai la cuptor pentru 20 de minute, de preferat în acelaşi timp cu pulpele, dacă nu, separat.

După ce au trecut 20 de minute, mai laşi cartofii cam jumătate de oră fără staniol, ca să facă crustă. Pui ciocănelele într-o tavă şi le acoperi cu staniol.

Pui cio­cănelele la cuptor aproxima­tiv 1 oră. După ce timpul s-a scurs, faci la fel ca la cartofi şi laşi 20 de minute fără staniol, pentru crustă. Serveşti ciocă­nelele cu garnitură de cartofi alături de salată verde, varză sau legume proaspete.

Ciocanele cu cartofi

Ciocanele_cu_cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.