Ciocanele cu cartofi
PrinteazaCiocanele cu cartofi din: ciocanele, cartofi, piper, unt, sare.
Ingrediente:
- 500g ciocănele sau pulpe de pui
- 20 de cartofi mari
- piper
- 1 pachet unt
- sare
Mod de preparare:
Speli ciocănelele şi le pui la fiert să dea într-un singur clocot. După aceea le condimentezi cu sare si piper şi le laşi aşa cam 1 oră, să-şi tragă carnea condimentele.
Cureţi cartofii de coajă şi tai fiecare cartof în 4 sau în 6 bucăţi (depinde de mărime). După aceea pui sare din belşug pe ei şi îi laşi aşa până la pregătirea tăvii.
Ungi tava cu un sfert de pachet de unt, presari 3 linguri de ulei şi 5 linguri de apă.
Aşezi cartofii gata săraţi şi pui bucăţile de unt „pe ici, pe colo”, după preferinţă. Acoperi cu staniol tava şi o dai la cuptor pentru 20 de minute, de preferat în acelaşi timp cu pulpele, dacă nu, separat.
După ce au trecut 20 de minute, mai laşi cartofii cam jumătate de oră fără staniol, ca să facă crustă. Pui ciocănelele într-o tavă şi le acoperi cu staniol.
Pui ciocănelele la cuptor aproximativ 1 oră. După ce timpul s-a scurs, faci la fel ca la cartofi şi laşi 20 de minute fără staniol, pentru crustă. Serveşti ciocănelele cu garnitură de cartofi alături de salată verde, varză sau legume proaspete.
Ciocanele cu cartofi
Pofta buna!