Ciocănele în crustă dulce

Printeaza

Ciocanele in crusta dulce din: ciocanele de pui, faina, merisoare, fulgi de porumb, oua, unt, zahar, vin, zeama de portocala, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 ciocanele de pui
  • 200 g faina (1 cana)
  • 200 g merisoare
  • 250 g fulgi de porumb
  • 2 oua
  • 1 cub de unt
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cu vin
  • zeama de la 1/2 portocala
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală ciocănele. Fierbe-le 15 minute în apă cu sare. într-un bol, bate ouăle cu sare.

Pe o farfurie adâncă, pune făina amestecată cu un praf de sare şi un vârf de cuţit de piper măcinat.

Pe o altă farfurie, pune fulgii de porumb mărunţiţi. într-o tigaie, sotează 100 g de merişoare în cubul de unt, iar restul de merişoare le foloseşti pentru a face un sos: într-o crăticioară, pune zahărul, merişoarele, vinul şi zeama de la o jumătate de portocală.

Ţine pe foc zece minute, până ce fructele se sparg uşor (nu le lăsa să se spargă de tot) şi se leagă sosul.

Şterge bucăţile de pui cu un şervet, dă-le prin amestecul de făină, apoi prin ou, prin soteul de merişoare, iar la final, prin fulgii de porumb. încinge uleiul într-o tigaie şi pune ciocănelele.

Prăjeşte-le până ce devin arămii. Fiind crocante, le poţi servi alături de sosul de merişoare, de un sos picant cremos sau de un piure fin.

Ciocănele în crustă dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.