Ciocanele cu mustar si caise
PrinteazaCiocanele cu mustar si caise din: ciocanele, caise, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie.
- 4-6 ciocănele
- 8 caise bine coapte
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1/4 ceaşcă muştar de Dijon
- 3 linguriţe zahăr brun
- 1/4 ceaşcă brandy
- 1 linguriţă sos Worcestershire
Mod de preparare:
Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi caisele şi jupuiţi pielea, aipoi tocaţi-le cuburi nu foarte mici şi stropiţi-le cu sucul de lămâie; adăugaţi muştarul, zahărul şi brandy, amestecaţi bine.
Infăşuraţi fiecare ciocănel în folie de aluminiu, punând peste carne câte 1 lingură de sos de caise.
Puneţi grătarul la cca 15 cm deasupra jarului. Frigeţi ciocănelele împachetate cca 30 min, întorcându-le o dată. Desfaceţi folia şi puneţi-le din nou pe grătar.
Puneţi cu grijă sosul din folie peste sosul rămas nefolosit. Rumeniţi-le pe grătar cca 15 min, întorcându-le frecvent şi ungându-le cu sos.
Pofta buna!