Ciocanele cu sos de branza albastra
PrinteazaCiocanele cu sos de branza albastra din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia, oregano, branza, maioneza, otet, lamaie, lapte, seminte de telina.
- 12 ciocănele
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă praf de usturoi
- 2 linguriţe piper alb măcinat
- 2 linguriţe boia iute
- 2 linguriţe oregano
Pentru sos:
- 150 g brânză cu mucegai albastru
- 1 ceaşcă maioneză
- 1 linguriţă oţet din vin roşu
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 2/3 ceaşcă lapte condensat
- 1/4 linguriţă sare cu aromă de usturoi
- 1/2 linguriţă seminţe de ţelină
Mod de preparare:
Spâlaţi ciocănelele şi uscaţi-le bine cu un prosop. Puneţi-le într-un csastron, presăraţi peste ele condimentele, acoperiţi castronul şi lăsaţi-l la frigider 24 de ore.
Preparaţi sosul, punând toate ingredientele într-un blender, procesaţi bine, să fie o cremă omogenă. Puneţi la rece.
Frigeţi ciocănelele pe grătar, întorcându-le să se pătrundă bine pe toate părţile.
Serviţi cu sosul de brânză albastră.
Pofta buna!