Ciocanele de pui cu ciuperci si vin
PrinteazaCiocanele de pui cu ciuperci si vin din: ciocanele de pui, ciuperci, ceapa, ardei, vin, faina, bulion, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 6 ciocănele de pui
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă uscată
- 2 fire de ceapă verde
- 1 ardei iute
- 150 ml vin alb
- 100 ml apă
- 1 lingură făină
- 1-2 linguri bulion
- sare
- piper
- cartofi natur
- ulei
Mod de preparare Ciocanele de pui cu ciuperci si vin:
Căleşti ciocănelele în ulei 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoţi. Pui în locul lor ceapa uscată tocată, torni apa şi laşi să fiarbă 10 minute.
Torni vinul, aşezi înapoi ciocănelele de 1 pui şi adaugi ciupercile feliate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarba.
Când carnea s-a înmuiat, pui ardeiul tocat, firele de ceapă verde făcute rondele, bulionul combinat cu făina şi amesteci.
Când sosul s-a îngroşat, dai deoparte.
Serveşti ciocănelele cu cartofi natur.
Pofta buna!