Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.
PrinteazaCiocanele de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia, ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza.
Ingrediente:
- 1 lingura faina
- 1 ou, batut
- 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta
- 1 lingurita de boia
- 5 ciocanele de pui, fara piele
- 85 g de orez
- 50 g de porumb dulce, de la conserva
- 50 g mazare
- 1 lingura maioneza
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Pune făina pe o farfurie, iar oul bătut, într-un bol. Intr-un robot de bucătărie, mixează felia de pâine împreună cu boiaua şi transferă pesmetul obţinut pe o farfurie. Tăvăleşte puiul prin făină, apoi prin ou şi, la final, prin pesmet. Aşază bucăţile de carne într-o tavă şi dă-le la cuptor timp de 45 de minute, până când devin aurii şi sunt bine pătrunse. Lasă-le să se răcească puţin.
Intre timp, fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar în ultimele 2 minute de fierbere adaugă porumbul dulce şi mazărea. Scurge-le, trece-le printr-un jet de apă rece pentru a se răcori, apoi scurge-le din nou şi încorporează maioneza. Inveleşte puiul gătit în folie şi ţine orezul într-un vas de plastic.
Pofta buna!
Buna combinatia asta cu pui