Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.

Printeaza

Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia, ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza.

Ingrediente:Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare

  • 1 lingura faina
  • 1 ou, batut
  • 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta
  • 1 lingurita de boia
  • 5 ciocanele de pui, fara piele
  • 85 g de orez
  • 50 g de porumb dulce, de la conserva
  • 50 g mazare
  • 1 lingura maioneza

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Pune făina pe o farfurie, iar oul bătut, într-un bol. Intr-un robot de bucătărie, mixează felia de pâine împreună cu boiaua şi transferă pesmetul obţinut pe o farfurie. Tăvăleşte puiul prin făină, apoi prin ou şi, la final, prin pesmet. Aşază bucăţile de carne într-o tavă şi dă-le la cuptor timp de 45 de minute, până când devin aurii şi sunt bine pătrunse. Lasă-le să se răcească puţin.

Intre timp, fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar în ultimele 2 minute de fierbere adaugă porumbul dulce şi mazărea. Scurge-le, trece-le printr-un jet de apă rece pentru a se răcori, apoi scurge-le din nou şi încorporează maioneza. Inveleşte puiul gătit în folie şi ţine orezul într-un vas de plastic.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Buna combinatia asta cu pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.