Ciocanele de pui cu prune
PrinteazaCiocanele de pui cu prune din: ciocanele, prune, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie.
- 4-6 ciocănele
- 8 prune
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1/4 ceaşcă muştar de Dijon
- 3 linguriţe zahăr brun
- 1/4 ceaşcă brandy
- 1 linguriţă sos Worcestershire
Mod de preparare:
Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi prunele, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte mici şi stropiţi-le cu sucul de lămâie; adăugaţi muştarul, zahărul şi brandy, amestecaţi bine.
Infăşuraţi fiecare ciocănel în folie de aluminiu, punând peste carne câte 1 lingură de sos de prune.
Puneţi grătarul la cca 15 cm deasupra jarului. Frigeţi ciocănelele împachetate cca 30 minute, întorcându-le o dată. Desfaceţi folia şi puneţi-le din nou pe grătar.
Rumeniţi-le pe grătar cca 15 minute.
Pofta buna!