Ciocanele cu legume inabusite in vin
PrinteazaCiocanele cu legume inabusite in vin din: cartofi, morcovi, ciocanele, ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare.
Ingrediente:
- 750 g cartofi
- 500 g morcovi
- 6-7 ciocanele
- 2-3 linguri ulei
- 500 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel/marar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie cartofii în jumătăţi, pe lung, iar morcovii în rondele groase. Spală ciocănelele şi căleşte-le puţin în ulei. După 3-4 minute, adaugă legumele, potriveşte de sare si piper si toarna vinul putin cate putin. Acopera cratita si continua sa inabusi carnea si legumele.
Dupa zece minute, asaza legumele si ciocanelele intr-un vas termorezistent si introdu-le pentru 25 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Presara verdeata si serveste.
Ciocanele cu legume inabusite in vin
Pofta buna!