Ciocanele marinate in lapte
PrinteazaCiocanele marinate in lapte din: ciocanele de pui, faina, praf de copt, chimion, coriandru, sare, piper, ulei, lapte, mustar.
- 16 ciocănele de pui
- 500 g făină
- 10 g praf de copt
- câte 15 g chimion şi coriandru
- câte 5 g sare şi piper cayenne
- ulei pentru prăjit
Pentru marinada:
- 500 ml lapte bătut sau zer
- 25 g muştar Dijon
- 5 g sare
- un praf de piper
- un praf de piper cayenne
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele pentru marinată într-un bol adânc şi adaugă ciocănelele. Lasă-le la marinat peste noapte, la frigider.
Inainte de a găti carnea, las-o să ajungă la temperatura camerei, încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă. Amestecă făina cu condimentele.
Scoate bucăţile de pui din marinată şi dă-le prin făină, acoperindu-le bine. Prăjeşte-le până devin aurii pe toate părţile. Poţi cresta ciocănelele, ca să se prăjească bine în interior. Prăjeşte pe rând toate bucăţile.
Serveşte cu salată verde sau cartofi copţi.
Pofta buna!