Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura

Printeaza

Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura din: ciocanele de pui, usturoi, cartofi, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele_marinate_la_cuptor_cu_garnitura

  • 4-6 ciocănele de pui
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras roșu
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală și frige ciocănelele. Unge-le cu un amestec din ulei, sare și condimentele preferate. Adaugă usturoiul pisat. Pune ciocănelele într-o pungă, închide-o ermetic și las-o la frigider o jumătate de oră.

Între timp, pregătește garnitura: spală cartofii, taie-i pe lung, ca pe wedges și pune-i într-o tigaie cu puţin ulei. Toarnă ½ cană cu apă și acoperă. După 15 minute, ia capacul și lasă cartofi i zece minute, ca să se rumenească. Încinge cuptorul și bagă ciocănelele.

Scoate tava după 35-40 de minute (în funcţie de cuptor). Servește ciocanelele cu pătrunjel tocat, alături de cartofi și ardei proaspăt.

Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura

Ciocanele_marinate_la_cuptor_cu_garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.