Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura
PrinteazaCiocanele marinate la cuptor cu garnitura din: ciocanele de pui, usturoi, cartofi, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 4-6 ciocănele de pui
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 cartofi
- 1 ardei gras roșu
- pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală și frige ciocănelele. Unge-le cu un amestec din ulei, sare și condimentele preferate. Adaugă usturoiul pisat. Pune ciocănelele într-o pungă, închide-o ermetic și las-o la frigider o jumătate de oră.
Între timp, pregătește garnitura: spală cartofii, taie-i pe lung, ca pe wedges și pune-i într-o tigaie cu puţin ulei. Toarnă ½ cană cu apă și acoperă. După 15 minute, ia capacul și lasă cartofi i zece minute, ca să se rumenească. Încinge cuptorul și bagă ciocănelele.
Scoate tava după 35-40 de minute (în funcţie de cuptor). Servește ciocanelele cu pătrunjel tocat, alături de cartofi și ardei proaspăt.
Ciocanele marinate la cuptor cu garnitura
Pofta buna!