Ciocanele de pui cu prune din: ciocanele, prune, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 prune 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi prunele, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte […]
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră
PrinteazaCiocănele picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu, maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi, seminte de telina.
- 12 ciocanele
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita praf de usturoi
- 2 lingurite piper alb macinat
- 2 lingurite boia iute
- 2 lingurite oregano
sos:
- 50 g branza cu mucegai albastru
- 1 ceasca maioneza
- 1 lingurita otet din vin rosu
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2/3 ceasca lapte condensat
- 1/4 lingurita sare cu aroma de usturoi
- 1/2 lingurita seminte de telina
Mod de preparare:
Spălaţi ciocănelele şi uscaţi-le bine cu un prosop.
Puneţi-le într-un castron, presăraţi peste ele condimentele, acoperiţi castronul şi lăsaţi-1 la frigider 24 de ore.
Preparaţi sosul, punând toate ingredientele într-un blender; procesaţi bine, să fie o cremă omogenă. Puneţi la rece.
Frigeţi ciocănelele pe grătar, întorcându-le să se pătrundă bine pe toate părţile.
Serviţi imediat, cu sosul de brânză albastră.
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciocanele picante de pui din: ciocanele, ulei, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 5 linguri ulei o ceapă roşie 3 căţei usturoi 2 ardei iuţi o lingură amidon boia sare piper Mod de preparare: Ciocănelele se presară cu sare şi piper. Două linguri uleiul se amestecă cu amidonul şi […]
Pofta buna!