Ciocanele de pui in bacon
PrinteazaO reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi, morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei, sare si piper.
- 8 ciocanele de pui
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov potrivit
- 1 lingura boia dulce
- 300 g bacon feliat
- 50 g unt
- 1 crenguta de rozmarin verde sau uscat
- cimbru
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei galben sau rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ciocănelele de pui, le usuci cu prosoape absorbante, le condimentezi cu cimbru, usturoi zdrobit, bo¬ia, sare şi piper, după gust, şi le laşi la rece circa 30 de minute să se frăgezească şi să se aromatizeze.
Intre timp, cureţi ardeiul de cotor şi de seminţe, îl tai şuviţe şi le aşezi într-o tavă. Adaugi morcovul tăiat felii, ceapa roşie tăiată bucăţi mari, pe lungime, untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust.
Separat, înfăşori fiecare bucată de carne în felii de bacon, le legi cu sfoară alimentară sau prinzi cu scobitori la capete şi le aşezi deasupra legumelor. Presari cimbru şi piper, după gust, adaugi o crenguţă de rozmarin verde sau uscat, apoi introduci tava acoperită cu folie în cuptorul bine incins pentru circa 30-40 de minute.
Ciocanele de pui in bacon
Pofta buna!